Se että millä jaksaa paremmin ja kauemmin hikoilla crossilla tai juoksulenkillä....

Mp3 soitin, sinne vaan lempimusiikkia tai äänikirjat. Itse käytän vaihtelevasti äänikirjoja ja musiikkia. Jos käytän musiikkia niin parhaimmaksi olen huomannut rytmikkäät biisit ja vanhat classikot, spotifyltä löysin Music for partying -levyn joka on jo muutaman kerran soinut crossailessa. En tiedä mikä siinä on että Funky Town saa aina hippulat vinkumaan :-/

Äänikirjoja käytän enemmän. Ne on hauskasti jakanut mielipiteitä kaveriporukassa, osa sanoo, että ei voi keskittyä kuuntelemaan niin intensiivisesti, osa taas juuri sen takia kuuntelee äänikirjoja. Itse kuulun, yllätys yllätys, tähän jälkimmäiseen ryhmään. Hyvä äänikirja sulkee ulkopuoliset ärsykkeet ja crossailussa meneekin yhtäkkiä enemmän aikaa kuin mitä alunperin oli tarkoittanut ja tahtikin on nopeampaa. Aloitin äänikirjojen kuuntelun syksyllä 2009 kun vielä kävin hölkkälenkeillä, aloitin Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse Southern vampire -kirjasarjalla, eräänä iltana metsäisellä pururadalla äänikirjassa alkoi jakso missä ihmissusia vilisi joka paikassa, kun katsoin taivaalle huomasin puiden välissä pilkottavan täysikuun,  juoksutahtini kiihtyi tässä vaiheessa kunnes pääsin takaisin valtatielle kohti asuntoani.

 

Wii Fit, tasapainolauta toimii samalla vaakana. Ja se myös vittuilee jos paino on noussut. Ohjelmassa on myös graafinen kaavio painon nousuista ja laskuista ja kyllähän se hyvältä näyttää kun se kaavio osoittaa koko aika alemmaksi ja alemmaksi. Kyllä tämä jonkin verran motivoi. Mutta itse en ole käynyt wii fit vaa'alla sitten syksyn, enkä uskalla ennen kuin paino menee alle 60 kilon!

 

Mittanauha, ei ole kauhean kallis sijoitus ja se antaa luotettavampia lukemia kuin vaaka. Vaakahan kun huomioi kaikki nestetasapainomuutokset. Kuulin eräältä thai nyrkkeilijä kaveriltani, että aikuisen ihmisen paino heittelee päivän aikana 2-3 kiloa. On tuo varmana mahdollista, jos käy vaa'alla heti ruuan jälkeen niin kyllä siihen lukemia tulee vähän enemmän ja kusella käyminen vähentää muutaman gramman painosta. Siksi punnitsenkin itseni aamuisin aamupissan jälkeen ennen kuin olen juonut aamukahvit

 Uusimmassa Evita -lehdessä oli toimittaja Anna Perhon hauska juttu omakohtaisista kokemuksista "oletko aina halunnut laihtua 5 kiloa". Teksti oli kuin minun suustani :D "itsetunnossani ei ole mitään vikaa. Minulla on vain liian iso takapuoli", olen kuitenkin jojo-laihduttaja kun taas Perho pysyi aina samassa painossa samojen kompastuskivien takia, lopulta Perholle tehtiin selväksi, että jos haluaa ideaalipainon tai ainakin vähemmän retkahduksia niin pitää syödä kun nälkämittari on ykkösellä, eikä vitosella.

Muutenkin Evita lehti osoitti vähän enemmän tasoa kuin aikaisemmat osat. Tämähän on vielä hyvin uusi lehti. Ja aika samanlainen kuin lempilehteni Kauneus & Terveys.

Aloitin sitten kuitenkin ruokapäiväkirjan pidon ja se otti jo heti ensimmäisellä päivällä (eilen) hermoon. Se on todella hankalaa muistaa kaivella vihkoa ja kynää repusta kun menee kahvilaan syömään ruisleipää tai muistella jälkikäteen mitä kaikkea ko. leivän välissä oli. Saas nähdä kuinka kauan oikeasti jaksan tuota pitää.

Liikuntaa tuli Crossilla eilen yhteensä 36 minuuttia ja päivällä kävelin kaupungilla monta tuntia. Ei se kylläkään mitään rasituskävelyä ollut vaan kiertelin kirpputoreja ja ostin ne ruokapäiväkirjavihkot.