Kuten epäilinkin, väsymys oli vain tilapäistä. Vietettyäni omalla asunnollani pari yötä sain energiaa ja innostusta takaisin. Välipäivät tuli tarpeen. Eli Maanantaina kuntoilua Crosstrainerilla 10 minuuttia, Tiistaina 2 x 10 min ja 5-6 km pyöräily, Keskiviikkona ei mitään, Torstai iltana eli eilen 27 minuuttia yhteen menoon uudella energialla ja kauemminkin olisi jaksanut, mutta oikea olkapää kipeytyi tosi ilkeästi :( Tänään vielä otan ennen päivän rientoja sportti vartin tuolla crossilla! ja illalla uudestaan niin kauan kuin jaksaa.

Ja sitten mittoja.

Paino: 63,1 (punnittu eilen aamulla omalla vaa'alla, ihan pieni pettymys oli kun ei ollut laskenut viime kerrasta, mutta pitää tsempata, ainakaan se ei ole noussut!)

Vyötärö: 72 cm (eli sama kuin viikko sitten)

Lantio: 90 cm (10 mm lähtenyt viime kerrasta ou jea, mukavia tasalukemia muuten)

Toivottavasti mittailen noita mittoja oikeista kohdista, vyötärö on minun käsityksen mukaan keskivartalon kapein kohta eli kylkiluitten alapuolella. Lantion mittaan tuota noin... siitä kohtaa missä jenkkakahvat on... Ehkä hieman virheellisesti, mutta niistä minä juuri haluankin eroon. Olisi kätevää omistaa pienempi lantio muutenkin, koska olen pieni rintainen, mutta leveä lanteinen, niin minun on vaikea ostaa mekkoja: Ne aina roikkuu yläpäästä ja kiristää alapäästä, olo on kuin makkaran kuoressa. A-linjaiset mekot menee, mutta markkinoilla on makuuni liian paljon raskausmekoilta näyttäviä kolttuja.

Ruokapäiväkirjaa en mielelläni ala pitämään. Se on oikeasti hirmu raskasta kirjata koko ajan ylös mitä syö ja jos/kun ei muista heti kirjoittaa niin sitten pitää muistella suurinpiirtein. Hyvään ruokapäiväkirjaan kuuluu myös kalori määrät ja mielellään hiilarit ja rasvat, ainakin jos sitä julkistaa blogissa. Jonkinlaista osviittaa voin kirjoittaa tänne, mutta tokkopa luettelen  tänne mitä syön joka päivä, ei se niin mielenkiintoista luettavaa ole ja minusta ruokapäiväkirjaa on hyödyllisempi ihmisillä joilla on jo terveydelle haitallista liikalihavuutta ja pinttyneitä ruokatottumuksia. Joitain hyväksi havaitsemiani ruokareseptejä voin laittaa jopa kuvien kera kunhan löydän kameran piuhat. Ulkoasuntoteuttajana/graafikkona saan harmaankin ruokamössön näyttämään herkulliselta gourmeelta jos tarvetta on, kaikkien ruokamainosten kikka: lisätään värien kylläisyyttä niin puoliraaka tomaattikin näyttää herkullisen punaiselta.

Liikuntapäiväkirja voisi olla ihan asiallinen pitää. Jospa aloitan sen pitämisen tänään, ostan vihkon ja kirjoitan sinne ja viikon välein pistän tulokset tänne. Yritän kirjoittaa kaiken mitä teen, vaikka shoppailun. Kyllä siinä tulee käveltyä jo monta kilometriä!

Mistä sitten kerään tietoja niin ensimmäisenä voisi mainita, että minulla on myös elintarvike alan koulutus ja linjana leipuri-kondiittori. Tutkinto on vuodelta 2004 ja on siitä koulutuksesta jotain jäänyt päähän (ja haittapuolena se, että olen ihan kujalla jos joudun tekemään kakun ilman ammattilaisvälineitä), Luen paljon lehtiä, käytän internettiä ja noin kerran viikossa katson tv:tä. Pari ystävääni on myös kiinnostuneitä terveydestä ja liikunnasta niin he toimivat innoittajana ja keskustelukumppanina. Näkemyksiä on haiska jakaa.

Mainostan myös kirjaa, joka joka naisen kannattaisi hyllyynsä ostaa: Naisen käsikirja, suom: Eila Salminen / Eeva-Liisa Jaakkola. Mukavaa perustietoa aivoista pikkuvarpaaseen asti.

Olet mitä syöt , You are what you eat -ohjelmaa aloin hiljaittain seuraamaan. Periaatteessa ohjelma ei tarjoa minulla kovin paljon uutta tietoa, mutta tuo Gillian on aika nainen! Rökittää Hanna Partasen. Gillian antaa shokkihoitoa lihaville asukkailleen, mutta samalla perustelee heille juurtajaksain miksi pitäisi syödä tervellisimmin. Ainakaan Britit ei tunnu paljoa tietävän ruuasta ja sen terveellisyydestä, kun asiasta sitten kerrotaan niin näkee kuinka ihmisille tulee "ahaa! -elämys". Ohjelmasta tulee viimeinen jakso tänään 22.1 Mt3 kanavalta klo 20.00

Alan valmistautua päivän ensimmäiseen kuntoiluun, tähän aikaan päivästä otan kevyen vartin crossailun ja illalla vähän enemmän. Päivällä on menoa kaupungissa, joten siellä tulee ravattua muutama tunti. Ja huomenna anopin kanssa shoppailemaan, mikäs sen mukavampaa kalorinkulutusta! :D