MITÄ EN SYÖ NYT

- Suklaata, koska tein uudenvuoden lupauksen uhmapäissäni, että pärjään hyvin kaksi - kolme kuukautta ilman suklaata. Ja lupaus on hyvin pitänyt! Ja ollut helpompaa kuin luulin. Tuntuu että voisi samantien olla loppu vuodenkin ilman suklaata. Hyvä puolena, että ei tule kuitattua nälkää suklaapatukalla.

- Valkoinen vilja/vehnä, tämä hieman kokeilumielessä, koska nyt on ollut lehdissä juttua valkoisen viljan vaikutuksista terveyteen = ei hyvä. Ja valkoista viljaa on niin joka paikassa. Pasta ja leipä taitaa olla itselläni pahimmat valkoisen viljan lähteet. En suunnittele lopettavani tätä täysin kokonaan vaan pienentää hurjasti ja korvata täysviljatuotteilla. Makarooneja on onneksi monenlaisia.

http://www.valioravinto.fi/Main.aspx?id=2728    ja    http://www.vogel.fi/lifestyle/liikunta/Valkoinen_vaara.php

 

EN LUOVU:

- Aamukahvista! Juon lähes joka päivä 2 kuppia kahvia, vaihtelevasti tummaa ja vaaleaapaahtoa riippuen olenko poikaystävän luona vai omassa kämpässäni. Sekaan rasvatonta maitoa ja yksi makeutusaine. Aamukahvi on pyhä rituaalini, mutta jos jätän sen yhtenä aamuna väliin niin en kärsi vierotusoireista, toisenakin päivänä jos sen jättää väliin niin saan päänsäryn.

- Perunasta, karppaajat suorastaan vihaa sitä. Enkä minäkään itseasiassa hirveästi potuista välitä. Mutta eipä se minusta niin paha olekaan kuin mitä väitetään. Keitettyinä potut ovat terveellisiä ja vähäkalorisia ruokia. Ranskikset ei ehkä niinkään. Kotonani on puoliksi syöty sipsipussi, sorrun näihin vain pahimmissa krapuloissa ja eräs sunnuntai ilta oli venähtänyt tarkoitettua pidämmelle ja tuli juotua tarkoitusta enemmän (no ku tarjottiin), onneksi söin pussista vain puolet. Se olikin tämän vuoden ensimmäinen sipsipussi, en onneksi syö noita kovinkaan paljon, yleensä vain kavereiden juhlissa napostellen. Mutta voisin yrittää ruveta syömään enemmän keitettyjä pottuja.

Sadasta grammasta perunaa saa energiaa vain 87 kcal (360kJ)! Vaikka perunoita söisi kilon päivässä, laihtuisi melkoista vauhtia. Sadassa grammassa raakaa perunaa on noin 77,8 grammaa vettä, 14,8 grammaa hiilihydraatteja, 2 grammaa valkuaisaineita, 1 gramma kivennäisaineita ja vain 0,1 grammaa rasvaa.  -Lähde: http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0601/5.htm

 

Olen lukenut monesta paikasta että pitäisi syödä jotain pientä kolmen tunninvälein. Olen hieman kokeillut tätä. Pähkinät loppuivat jo. Ja samoin banaanit. Uskon että tuo voisi toimia koska missään vaiheessa ei tule älytöntä nälkää. Mutta rahaakin menee enemmän ja ainakin juuri nyt olen hieman varaton.

Semivegenä en syö punaistalihaa, olen ollut tällainen vuodesta 2007 ja koko homma on jo selkäytimessä. Rupesin semivegeksi terveydellisistä syistä, koska kaapista löytyi liian paljon mikrossa lämmitettäviä eineksiä. Periaatteessa voisin ruveta lihansyöjäksi taas, mutta jotenkaan se ajatus ei vain yhtään nappaa.

 

perjantaina sitten mitoitus!  en odota edes ettö viikossa olisi yhtäkään milliä lähtenyt vyötäröltä, mutta kun kerta päätin tsekkailla asiaa kerran viikossa niin anti mennä.