Poikaystävä esitteli tätä artikkelia, hupaisa ja omalla tavallaan ihan asiaa:

http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/El%C3%A4+keve%C3%A4mmin+nopeammin+pitemp%C3%A4%C3%A4n/1135252289417


Pe 22.1.2010 Aamu:

2 kpl ISOA kuppia tummaa kahvia (Parisienne), sanovat tumman kahvin olevan vatsaystävällisempää http://www.vihrealanka.fi/blogit/tummaa-vatsalle

n. 1,5 dl rasvatonta maitojuomaa (poikaystävälläni on laktoosivamma, itselläni ei ole, mutta kahvin kanssa hylatuotteet menee)

Kumpaankin kuppiin yksi hermesetas, olen käyttänyt niitä vuosia keinotekoisuudestaan huolimatta. Se kaupoissa oleva tumma ruokosokeri on parempaa kuin se melkein kaikkien käyttämä valkoinen sirkku (vai mikä olikaan), kaikki valkoinen on valkaistua = helvetisti kemikaaleja ja jätettä luontoon, jopa Wc paperi on valkaistua. Valkolipeää, vetyperodsiidia, ureaa, rikkihappoa yms. tarvitaan kemialliseen valkaisuun.

n. 100-120 grammaa Valion Arki jogurttia  (energiaa 100 grammassa 80 kcal, proteiinia 3,0 g, hiilihydraatteja 12 g, rasvaa 2,0 g), halpa ja ok. En osaa olla jos en saa aamupalaksi jogurttia :S

Klo on 11. Syön kohta yhden banaanin ennen kuntoilua, itseasiassa pieni nälkäkin jo on. Kehoni on nopeasi tottunut siihen, että tarjoan sille jotain pientä purtavaa kolmen tunnin välein. Toissapäivänä ehdin ihmetellä kun nälättää niin usein päivän mittaan. Kuntoilu sujuu myös paremmin noilla pitkään vaikuttavilla hiilareilla.

Banaani sisältää arvokkaita ravintoaineita. Hiilihydraatteja noin 19 %, joista sokereita runsaat 6 % ja tärkkelystä lähes 5 %, ravintokuituja noin 2 %. Banaanissa on A-vitamiinin esiastetta betakaroteenia, E-,B- ja C-vitamiineja sekä kaliumia, magnesiumia ja kuparia. 100 g:n banaanissa on rasvaa vain 0,18 g.

Tuotteiden etiketit kannattaa lukaista läpi. Sisareni on lakkanut käyttämästä tuotteita jotka sisältää E 621:stä eli Natriumglumaattia, se on keinotekoisesti tuotettu arominvahvenne eli toisin sanoen se tekee ruuasta paremmin makuista. Lisäksi se tulee ruuan valmistajalle halvemmaksi, monissa tuotteissa on enemmän natriumglumaattia kuin itse pääainesosaa. Tämähän on jokaisen oman harkinnan varaista, että miten noita tuotteita käyttää ja jos totta puhutaan niin en ole pahemmin seurannut tuota E-koodirivistöä etiketeissä. Niitä on niin monessa ruuassa jo, että minun ruotavoilla (kun en syö lihaa, enkä valkoista viljaa) näkisin nälkää... nuudelit olivat opiskeluaikojen pelastus! maustepussin olisi voinut heittää menemään, mutta köyhäilyyn kaipasi jotain makuakin välillä. Mutta onhan se järkeenkäypää... kemiallisesti ruuan makua tehostettua herkkua = syödään sitä lisää, sehän on niin maukasta!

tässä aiheesta muutama linkkI: http://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumglutamaatti   ja   http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2008/03/e621.html

Sisareni ja pari hippiystävää väittävät pääseensä myös mahan turvotuksista, vatsakivuista ja  päänsäryistä eroon luovuttuaan tuon aineen käytöstä.